header_gynaecologie

Eerste polikliniek bezoek

U bent doorverwezen door uw huisarts, verloskundige of een specialist naar de gynaecoloog. Bij het eerste polibezoek moet u de verwijsbrief meenemen. Veelal wordt de verwijsbrief digitaal doorgestuurd naar de gynaecoloog.Het is ook verstandig een lijst mee te nemen van de medicijnen die u gebruikt en/of waar u allergisch voor bent. Indien u zwanger bent neem dan ook uw zwangerschapskaart mee.

Bij het eerste bezoek aan de poli zal de gynaecoloog in een gesprek meer vragen over uw klacht. Ook zal gevraagd worden naar uw voorgeschiedenis en eventuele (eerdere) zwangerschappen. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Er zal middels een inwendig onderzoek gevoeld worden naar de baarmoeder en eierstokken. Met een speculum of eendebek zal naar de baarmoedermond worden gekeken en eventueel zal een inwendige echo gemaakt worden om de baarmoeder en eierstokken in beeld te brengen. Na het onderzoek bespreekt de gynaecoloog met u de bevindingen en stelt hij of zij samen met u een behandelplan op. Uw huisarts krijgt een brief met hierin de bevindingen en het behandelplan.

Is nader onderzoek of behandeling nodig, dan maakt u een vervolgafspraak met de spreekuurassistente. Zij spreekt ook met u af wanneer u op de poli moet terugkomen voor de uitslagen van het onderzoek. Het kan ook dat er een telefonisch consult wordt afgesproken.

Kunt u uw afspraak niet nakomen, meld dit dan tijdig telefonisch via de spreekuurassistente.

Contact