header_verloskunde

Opname op de (kraam)afdeling

In de eerste dagen zult kennismaken met de verschillende mensen die op de afdeling werken: o.a. verpleegkundigen, artsen, verloskundigen, secretaresses, voedingsassistenten, huishoudelijke assistentes en stagiaires. Op verzoek komt een maatschappelijk werkende bij u langs.

Visite
Dagelijks komt één van de verloskundigen of één van de artsen bij u langs: maandag tot en met vrijdag om ± 9:30 uur, zaterdag in de loop van de ochtend. Het kan voorkomen dat dit niet uw “eigen” arts is. Als u dat wilt, is het echter altijd mogelijk uw eigen gynaecoloog te spreken.

Couveuse afdeling
De couveuse afdeling ligt naast de verlosafdeling en is voor ouders altijd te bezoeken. Meer informatie vindt u hier. Folders over de couveuse afdeling vindt u hier.

Bezoekregeling
Algemene regeling:16.00–20.00 uur en op zon- en feestdagen: 11.00-11.30 uur

Het bezoek
Soms kan te veel en lang bezoek voor de patiënt belastend zijn. Om te voorkomen dat er te veel bezoekers tegelijk komen, is het verstandig om uw partner of familielid het bezoek te laten coördineren. U dient er rekening mee te houden dat een patiënt de hele dag beschikbaar is voor onderzoek of behandeling. Het kan dus voorkomen dat er tijdens bezoek een onderzoek moet plaatsvinden. Wij vragen u het bezoek tijdens de periode rond de avondmaaltijd (17:45 – 18:30 uur) zoveel mogelijk te beperken.

Als uw toestand het toelaat, kunt u gebruik maken van het dagverblijf op de afdeling. Indien u van de afdeling af kunt, is er ook de mogelijkheid gebruik te maken van “het Roefke” en de centrale hal.

Op de verpleegafdeling is roken niet toegestaan. 

Verloskunde afdeling
Op deze afdeling zijnvoornamelijk éénpersoonskamers ingericht voor moeder en kind. Partners van zwangeren en kraamvrouwen kunnen op extra tijden op bezoek komen: 9.00-12.00 uur en 15.00-22.00 uur. Uw partner mag ook blijven overnachten.

Wat neemt u mee?
- Uw verzekeringsgegevens en afsprakenkaart.
- Het is belangrijk de medicijnen die u gebruikt (in de verpakking) mee te nemen. 
- Toiletbenodigdheden, zoals nachtkleding, ochtendjas, slippers en toiletartikelen.
- Natuurlijk kunt u lectuur of een handwerk meebrengen.
- Het is handig om over kleingeld te beschikken, bijvoorbeeld voor een krant.
- Een dieetlijstje als u een dieet volgt.
- Eventueel uw mobiele telefoon, laptop of MP3 speler

Verder raden wij u aan groot geld, sieraden en waardevolle papieren thuis te laten. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van uw eigendommen. 

Verzekering
Als u in het ziekenhuis komt om te bevallen, is het belangrijk om te weten dat baby’s ingeschreven moeten worden op hun eigen verzekering. Wanneer u als ouders verschillende verzekeringen heeft, is het dan ook van belang vooraf te overwegen bij welke ouder het kind wordt meeverzekerd. Het is wenselijk om uw baby zo spoedig mogelijk aan te melden bij de betreffende verzekeringsmaatschappij en het juiste verzekeringsnummer door te geven aan de afdeling Opname. 

Informatie
Als u vragen hebt, kunt u altijd bij de verpleegkundigen op de afdeling terecht. Bij eventuele klachten kunt u zich wensen tot de unitleider van de afdeling, telefoonnummer (0515-) 488839. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige van de afdeling telefonisch bereikbaar. Telefoonnummer: (0515-) 488840.

Contact