header_studies

Online bekkenbodem poli in Sneek

tl_files/Content/Gynaecologie/bekkenbodemteam antonius sneek.jpg

Staand van links naar rechts: M.J.M. Wortelboer (gynaecoloog),  C Adamse (bekkenbodemfysiotherapeut), J Jongsma (verpleegkundige ), L Stornebrink ( bekkenbodemfysiotherapeut)
Zittend: K Veldkamp ( gynaecoloog), H.J.K. Ananias (uroloog) 
Ontbreekt: D.A. Hess ( chirurg)

De bekkenbodempoli is voor vrouwen met urine- en/of ontlasting verlies en voor vrouwen met gecombineerde problemen met verzakkingen of vrouwen die al een verzakkingsoperatie hebben ondergaan in het verleden  

De huisarts verwijst u naar de polikliniek gynaecologie. De assistente maakt voor u een gecombineerde afspraak. Dit houdt in dat u een afspraak krijgt bij de verpleegkundige, de gynaecoloog samen met de bekkenbodemfysiotherapeut en aansluitend daarna opnieuw bij de verpleegkundige.

Vragenlijst en plaslijst
Voorafgaand aan de afspraak op de bekkenbodempoli, wordt u gevraagd digitaal een vragenlijst in te vullen. Dit kunt u doen door in te loggen met uw digi-d op www.mijnantonius.nl

Een mictie (plas) lijst krijgt u via de post toegestuurd. We krijgen dan een goed beeld over hoeveel u drinkt, hoe vaak en hoeveel u plast en hoe vaak er urineverlies is. De mictielijst neemt u mee bij uw bezoek aan de polikliniek.

Afspraak
De verpleegkundige op de polikliniek  neemt met u de vragenlijst door en zij geeft u verdere informatie en beantwoordt eventuele vragen.

Hierna gaat u naar de gynaecoloog  en de bekkenbodemfysiotherapeut. Deze specialisten proberen inzicht te krijgen van uw klachten en persoonlijke situatie. Ook wordt er een inwendig onderzoek gedaan, vaak in combinatie met een echoscopie. De bekkenbodemfysiotherapeut doet een inwendig onderzoek om de werking van de bekkenbodemspier te beoordelen.

Hierna wordt u door de gynaecoloog geïnformeerd over de diagnose en behandelmogelijkheid.

Aansluitend komt u terug bij de verpleegkundige die u verdere informatie kan geven over de behandeling en zij kan nog vragen beantwoorden en geeft u informatie mee ( digitaal)

Aansluitend aan het bekkenbodemspreekuur is er een multi disciplinair overleg waarbij  de uroloog en de chirurg (aandachtsgebied: o.a. gastro-intestinale chirurgie) ook aanwezig zijn. Het kan dus zijn dat u nog wordt doorverwezen naar een van deze specialisten voor onderzoek en behandeling.

Contact