header_overons

Verloskundigen

In het Antonius Ziekenhuis werken meerdere tweedelijns (=ziekenhuis) verloskundigen; dit zijn verloskundigen die opgeleid zijn om zwangeren die de zorg in het ziekenhuis nodig hebben te begeleiden.

De tweedelijns verloskundigen hebben spreekuren in Sneek en in Emmeloord en verzorgen samen met de gynaecologen de zorg rondom zwangerschap en bevalling. Er is een nauwe samenwerking met de eerstelijns (=thuis) verloskundigen in de regio.

Tijdens de spreekuren is aandacht voor de specifieke controles van moeder en kind, zal een uitgebreide intake gedaan worden en wordt het bevalplan, zaken rondom borstvoeding en pijnstilling uitgebreid besproken.

In de praktijk zult u veelal de tweedelijns verloskundige op de poliklinische controle of bij de bevalling treffen; aldanniet samen met de gynaecoloog.

Erjen Drost

Nadat ik in 2010 ben afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen, ben ik 6 jaar werkzaam geweest in een verloskundigenpraktijk in IJsselmuiden en Genemuiden in de buurt van Zwolle. Om meer verdieping in het verloskundig vak te krijgen (en een iets regelmatiger leven) ben ik per 1 mei 2016 in dienst getreden van het Antonius Ziekenhuis. Hier werk ik als klinisch verloskundige op de verloskamers, maar ook op het verloskundig spreekuur op de polikliniek kunt u mij ontmoeten. Vóór mijn verloskundige opleiding heb ik ook de HBO-V afgerond. Mijn doel was altijd om neonatologie verpleegkundige te worden. Omdat ik zelf bij 32 weken ter wereld kwam is de interesse in ‘geboren worden’ al op jonge leeftijd aangewakkerd. Vanuit mijn eindstage van de HBO-V op de verloskamers van het VU Medisch Centrum heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt om door te studeren voor verloskundige. Iets wat ik nog steeds als een goede stap beschouw. Ik hoop de zwangeren, barenden en kraamvrouwen in het Antonius een vertrouwde, persoonlijke begeleiding te bieden op het moment dat er een medische indicatie is, of ontstaat tijdens zwangerschap, bevalling of kraambed. Dit probeer ik altijd op een rustige wijze te doen, waarbij ik het belangrijk vind dat iedereen een duidelijke uitleg krijgt van alles wat er gebeurt.


Nynke Bouwhuis

Ik ben in 1984 geboren in het oude Antonius ziekenhuis. Ik heb mijn studie verloskunde in 2006 afgerond aan de vroedvrouwenschool in Maastricht. Hierna heb ik ongeveer anderhalf jaar waargenomen in de verloskundigen praktijk in Drachten. Sinds juli 2007 ben ik werkzaam als verloskundige in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Ik werk hier met veel plezier en ben van plan dit nog jaren te doen.


Mattanja Heenck

In 2010 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Direct na mijn diplomering ben ik in het Antonius Ziekenhuis in Sneek aan de slag gegaan en werk daar nog steeds met veel plezier.
Elke zwangerschap en bevalling is uniek en daarmee heel bijzonder om te mogen begeleiden. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een mooie ervaring rondom de geboorte van een kindje, ook als dat in een medische omgeving is en alles soms iets anders verloopt dan van tevoren gedacht.


Rachael Regts-Terpstra

Al van jongs af aan wist ik wat ik wilde worden; verloskundige! Na een aantal jaren in Amsterdam gewoond en gestudeerd te hebben, trok het Friese land toch weer. Na het afstuderen in 2007 ben ik bijna 9 jaar werkzaam geweest in een 1e-lijns praktijk in Leeuwarden. Daar heb ik veel gezien, geleerd en meegemaakt. Daarna heb ik de opleiding echoscopie gevolgd. Een mooie en handige aanvulling op het vak. In september 2017 kon ik aan de slag in het Antonius ziekenhuis. Voor mij een hele mooie nieuwe stap in de verloskundige wereld. Dit ziekenhuis kenmerkt zich door de persoonlijke en gemoedelijke sfeer. U kan mij hier tegenkomen op de verloskamers en de verloskundige spreekuren op de polikliniek. Al vindt de bevalling hier in een klinische setting plaats, het blijft voor mij een uitdaging ook in deze situatie alles zo rustig en duidelijk mogelijk te begeleiden. Dit alles met het oog op persoonlijke aandacht en de best mogelijke begeleiding, op wat voor manier de bevalling ook zal verlopen.


Aaltje Rijpma

Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie te Groningen en heb daarvoor een tweetal jaar als verpleegkundige gewerkt. Ik ben mijn verloskundige loopbaan begonnen met een combinatie van de thuispraktijk en ziekenhuis. Als klinisch verloskundige begeleiden wij samen met de gynaecoloog de zwangerschap en bevalling met een medische indicatie. Ondanks deze medische indicatie is het mijn uitgangspunt om de zwangerschap en bevalling zo veel mogelijk persoonlijk en natuurlijk te laten verlopen. Voldoende tijd tijdens de zwangerschapsconsulten en een rustige benadering tijdens de bevalling zijn voor mij belangrijke voorwaarden.


Ilona Petersohn

Van jongs af aan wilde ik verloskundige worden en in 2005 ben ik na het volgen van de Verloskunde opleiding in Groningen beëdigd als verloskundige. Ik heb in en rondom Groningen 5 jaar gewerkt als waarneemster in verschillende verloskundige praktijken. Daar heb ik veel kennis en ervaring op kunnen doen. Na die 5 jaar wilde ik meer verdieping in mijn vak, ik heb toen de echo opleiding gevolgd en afgerond. En ben op zoek gegaan naar een baan als verloskundige in het ziekenhuis. Daarbij de wens om niet in een groot universitair ziekenhuis te werken. Het stukje persoonlijkheid wat ik zocht vond ik in het Antonius Ziekenhuis. Sinds 2010 ben ik hier aan het werk als klinisch verloskundige en vind ik het een uitdaging om de barende en haar partner te begeleiden tijdens het proces van de bevalling en ze er met een goed gevoel op terug te laten kijken. Samen met een aantal collega’s hebben we de verloskundige spreekuren opnieuw opgezet en deze lopen sinds januari 2011. Het streven hierbij is om de zwangere een moment te bieden om haar vragen beantwoord te krijgen en informatie te geven. Dit wordt als erg positief ontvangen, ontzettend leuk om mee bezig te zijn.


Mirjam Roelevink

Ondanks een vooropleiding in een heel andere richting bleef de wens om verloskundige te worden. Na het afstuderen in de verloskunde kon ik meteen aan de slag in het Antonius ziekenhuis. Ik kwam terecht in een prettig team waarin ik met veel plezier mijn werk als verloskundige uitvoer. Het korte maar veelal intensieve cliëntencontact is heel bijzonder. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen ondanks de ziekenhuisomgeving. Daarbinnen is voor mij een uitdaging om samen met de verpleegkundige voor de zwangere en haar naaste een goede ervaring te maken van de bevalling


Wendy Roosemalen

Ik ben Wendy Roosemalen, in 2001 ben ik in Kerkrade afgestudeerd aan de vroedvrouwenschool. Ik heb eerst 5 jaar als verloskundige thuis gewerkt. Daarna ben ik eerst in Amsterdam in het Ziekenhuis aan de slag gegaan en nu werk ik sinds 2008 hier in het Antonius ziekenhuis. Het werken als tweedelijns verloskundige vind ik heel leuk omdat je alle bevallingen mag begeleiden en meestal je werk af kunt maken. En we hier in het ziekenhuis proberen om het zo fijn en rustig mogelijk te houden, zodat mensen zich echt op hun gemak voelen. Samen met nog een paar collega’s hebben we ook spreekuren. Het leukste daarvan is dat we echt de tijd voor mensen kunnen nemen en heel veel uitleg kunnen geven. U kunt bij de gynaecoloog ook vragen om een afspraak bij ons om meer uitleg te krijgen over de gewone zwangerschapsproblemen. Thuis heb ik zelf een hele lieve man en twee erg leuke dochters die het heel normaal vinden dat mama op rare tijden werkt. Ik wens iedereen een hele fijne zwangerschap en wie weet tot binnenkort.


Doreen Rühlemann

1995 heb ik mijn "Abitur" behaald aan het Gymnasium. Vervolgens ben ik in 1998 als klinische verloskundige afgestudeerd aan de Universiteitskliniek Magdeburg in Duitsland. Daarna heb ik in de eerste lijn in een geboortecentrum gecombineerd met een baan in een ziekenhuis op de verloskamer en als assistente bij een kinderarts gewerkt waar ik veel ervaring opdoen kon. In 2002 ben ik met mijn partner naar Nederland gekomen om hier in het Antonius Ziekenhuis te gaan werken. Ik werk in een leuk team bestaand uit verloskundigen, verpleegkundigen en gynaecologen. Ik begeleid vrouwen en hun partners met een klinische indicatie. Mijn doel is de zwangerschap en bevalling zo goed en rustig mogelijk verlopen te laten.


Contact