header_overons

Specialisten

Als gynaecologen zijn wij algemeen aanspreekpunt voor de zorg bij vrouwenziekten, kinderwens of zwangerschap. Wij bieden een volledig pakket aan zorg voor vrouwen in onze regio en werken daarbij nauw samen met naastgelegen ziekenhuizen en het UMCG.

De gynaecoloog ziet mensen met gynaecologische klachten, kinderwens of zwangerschappen op de polikliniek. een groot deel van ons vak bestaat uit de zorg voor moeder en kind rondom de bevalling op onze verloskamers. Daarnaast voeren wij verschillende operaties uit zoals baarmoederoperaties, verzakkingsoperaties of kijkoperaties. 

 

Jannemiek Bolt-Smit

In 2011 heb ik mijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooid. Als onderdeel van de studie heb ik in Sneek coschappen gelopen. Hierbij ben ik in aanraking gekomen met en gepassioneerd geraakt over het bijzondere en veelzijdige vak gynaecologie. In verband met de opleiding tot gynaecoloog heb ik gewerkt in het Deventer Ziekenhuis, het UMC Groningen, het Medisch Centrum Leeuwarden en de Isala Klinieken Zwolle. Per augustus 2019 ben ik als gynaecoloog werkzaam in het Antonius, mijn gynaecologische bakermat.

Aandachtsgebieden: Algemene gynaecologie


Martijn Bouma

Per 1 juni 2019 ben ik werkzaam als gynaecoloog-chef de clinique in het Antonius Ziekenhuis. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen waarbij ik mijn opleiding heb gevolgd in het Medisch Centrum Leeuwarden, Universitair Medisch Centrum Groningen en het Deventer Ziekenhuis. Nadien heb ik als gynaecoloog gewerkt in het Tergooi Ziekenhuis (Hilversum/Blaricum). Als geboren en getogen Fries wilde ik graag weer terug naar het Noorden en ben daarom blij dat ik weer terug in het noorden ben. De samenwerking en korte lijnen in een ziekenhuis als het Antonius passen goed bij mijn manier van werken en communiceren. Ik stel graag de patiënte centraal en hecht waarde aan goede/open communicatie.

Aandachtsgebieden: Algemene gynaecologie en bekkenbodemproblemen


Nienke Gorter

Per 1 maart 2016 ben ik werkzaam als gynaecoloog in het Antonius ziekenhuis. Ik heb de opleiding geneeskunde in Amsterdam gevolgd. Ik ben enthousiast geraakt voor de gynaecologie omdat het een vak is dat bij mij past; goed contact met patiënten, veel afwisseling, spoedeisende situaties en opereren. Mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik in Leeuwarden, Groningen en Zwolle gedaan. Nu woon en werk ik met veel plezier in Friesland.

Aandachtsgebieden: Verloskunde, POP-poli, hysteroscopie (kijkoperatie in de baarmoeder) en vruchtbaarheidsproblematiek


Jeroen van de Riet

In 1999 heb ik mijn artsexamen afgelegd aan de Rijksuniversiteit Leiden, vervolgens heb ik mijn opleiding tot medisch specialist voltooid binnen het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Ik ben sinds 2007 werkzaam als gynaecoloog in het Antonius Ziekenhuis. De gemoedelijke sfeer, de vriendelijke en oprechte contacten maken het werk tot een plezier in ons ziekenhuis. Ik vind het belangrijk dat de patiënt op de eerste plaats komt; een eerlijk en open contact vind ik heel belangrijk naast een goede kwaliteit van zorg.

Aandachtsgebieden: Laparoscopie (kijkoperatie in de buik), hysteroscopie (kijkoperatie in de baarmoeder), Essure vraagstukken en oncologie


Tineke Schukken

Per 1 februari 2015 ben ik begonnen als gynaecoloog in het Antonius Ziekenhuis. Ik heb de opleiding geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Tijdens mijn co-schappen in Nederland en Tanzania ben ik enthousiast geraakt van de gynaecologie en de verloskunde. Met name de afwisseling in het vak, de goede intensieve patiënten contacten en het operatieve deel maken dat ik met veel plezier in ons ziekenhuis werk. De medisch specialistenopleiding heb ik in Groningen en Deventer gedaan. Hierbij ben ik nauw betrokken geweest bij het opleiden van studenten en co-assistenten. Het is plezierig om weer terug te zijn in het mooie Friesland. Tijdens mijn spreekuur is het dan ook heerlijk om af en toe weer Fries te kunnen spreken.

Aandachtsgebieden: Laparoscopie (kijkoperatie in de buik), vulva afwijkingen en oncologie


Nienke van der Velde

Per 1 februari 2017 ben ik werkzaam als gynaecoloog in het Antonius Ziekenhuis. De geneeskunde opleiding heb ik in Groningen gevolgd en tijdens mijn opleiding tot gynaecoloog heb ik in Zwolle, Groningen en Leeuwarden gewerkt. Mijn passie voor de gynaecologie is ontstaan door de diversiteit en veelzijdigheid van het vak. Het Antonius past bij mij omdat dit een klein ziekenhuis is waar laagdrempelige zorg op een hoog niveau wordt gegeven. De prettige en gemoedelijke sfeer in het ziekenhuis maken dat ik hier met veel plezier werk.

Aandachtsgebieden: seksuologie, laparoscopie (kijkoperatie in de buik), hysteroscopie (kijkoperatie in de baarmoeder), verloskunde


Karin Veldkamp-Sloots

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb vervolgens in Zwolle en Arnhem gewerkt op de afdeling verloskunde. Tijdens deze periode ben ik enthousiast geraakt voor het vak waarin je door goede begeleiding veel kan betekenen voor vrouwen (en hun partners). Hierna heb ik mijn opleiding tot gynaecoloog gevolgd in Nijmegen. Van 2007 tot 2011 heb ik in Den Bosch gewerkt als gynaecoloog, vervolgens ben ik met echtgenoot en twee kinderen verhuisd naar Friesland om in het Antonius te gaan werken. Het werk in het Antonius Ziekenhuis bevalt me zeer goed, de sfeer is prettig en er is een zeer patiëntgerichte houding

Aandachtsgebieden: Bekkenbodemproblemen, vulva afwijkingen en verloskunde


Monic Wortelboer

In 1993 behaalde ik mijn artsexamen aan de aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voordat ik de opleiding deed tot gynaecoloog heb ik gewerkt op de afdeling Antenatale Diagnostiek en de afdeling Gynaecologische Oncologie in het UMCG. Mijn passie voor het vak werd in deze jaren ‘geboren’. Ik ben vervolgens in van 1998 tot 2004 in Groningen en Leeuwarden opgeleid tot Gynaecoloog. Na mijn opleiding werkte ik kortdurend op de afdeling Voortplantingsgeneeskunde in het UMCG tot ik in Sneek aan de slag kon. Sinds 2006 werk ik met veel plezier als gynaecoloog in het Antonius Ziekenhuis. Kwaliteit en efficiëntie staan er hoog in het vaandel en de vriendelijke en oprechte contacten met collega’s en patiënten zorgen voor een prettige werksfeer. Ook in de gynaecologie ben ik op mijn plaats: de gynaecologie en verloskunde raken belangrijke zaken in ons leven. Het vak is praktisch en beschouwend, soms spannend, meestal uitdagend en interessant, en vaak heel bijzonder.

Aandachtsgebieden: Bekkenbodemproblemen, vruchtbaarheidsproblematiek en kindergynaecologie


Contact